TELJESEN ÚJ PÉNZ JÖN A NYUGDÍJASOKNAK!!! 1 perce jött a hír : OLYAN PÉNZT kapnak 2023 - ban a magyar nyugdíjasok, KIVÉTEL NÉLKÜL, amiről álmodni sem mertek!!!! EZ HIHETETLEN, hogy meglépte a magyar kormány!!

TELJESEN ÚJ PÉNZ JÖN A NYUGDÍJASOKNAK!!! 1 perce jött a hír : OLYAN PÉNZT kapnak 2023 - ban a magyar nyugdíjasok, KIVÉTEL NÉLKÜL, amiről álmodni sem mertek!!!! EZ HIHETETLEN, hogy meglépte a magyar kormány!!

TELJESEN ÚJ PÉNZ JÖN A NYUGDÍJASOKNAK!!! 1 perce jött a hír : OLYAN PÉNZT kapnak a magyar nyugdíjasok, KIVÉTEL NÉLKÜL, amiről álmodni sem mertek!!!! EZ HIHETETLEN, hogy meglépte a magyar kormány!!Nyugdíjemelés 2023: kiderült, mennyit adhatnak januárban a magyar időseknek

200 ezer fölé kúszhat az átlagnyugdíj, amennyiben januárban a prognosztizált infláció mértékével emelnek - írja a Portfolio. A lap szerint, ha a kormány az egyre valószínűbbnek tűnő, 17,5 százalékos jövő évi infláció mértékével emel, az több mint 1000 milliárdba kerülhet az államkasszának.

Akár 205 ezer forint fölé is kúszhat jövőre az átlagnyugdíj: az már biztos, hogy az eredetileg tervezett 5,2 százalékos tervhez képest 2023-ra magasabb nyugdíjemeléssel számol a kormány, mivel az infláció jelentősen meghaladja az előre tervezett szintet. Várhatóan decemberben derül ki, mivel számol a kabinet - írja a Portfolio.

Korábban jellemzően 14-15 százalékos inflációt valószínűsítenek 2023-ra, a héten napvilágot látott inflációs adatot megelőzően ez már 15,7 százalék körüli inflációt valószínűsít a portál elemzői körképe - az OTP Bank elemzői például már 17,5 százalékos éves inflációt sem tartanak valószínűtlennek.

Amennyiben ez lesz a kormány prognózisa is, akkor a novemberben 174,5 ezer forintra emelkedett átlagnyugdíj januártól 17,5 százalékos emelés mellett 205 ezer forint fölé emelkedhet.

A februárban esedékes 13. havi nyugdíj is ezen emelt összeg lesz. Ha valóban 17,5 százalék lesz az emelés mértéke, az a Portfolio számításai szerint 840 milliárd forinttal dobja meg a nyugdíjkassza kiadásait, a megemelt 13. havi nyugdíj pedig további 400 milliárddal.Forrás : minden-egybewn.com