Őrült, spiri szerelem: a norvég hercegnő és a hollywoodi sámán

Az angyalokkal társalgó Märtha Louise-t és Gwyneth Paltrow lelki vezetőjét a szellemek is egymásnak teremtették. A norvég közvélemény viszont nem békült meg a furcsa párral.

Őrült, spiri szerelem: a norvég hercegnő és a hollywoodi sámán

November 8-án derült ki, hogy Märtha Louise norvég hercegnő lemondott királyi kötelességeiről, mivel inkább alternatív gyógyászati vállalkozására szeretne összpontosítani a vőlegényével, Durek Verrett-tel. Persze nem ez az első eset, hogy egy királyi sarj visszalép a feladatairól a szerelem kedvéért, viszont valószínűleg a legellentmondásosabb eset,

ugyanis a vőlegény foglalkozása: sámán.

A norvég királyi palota a hírrel együtt azt is közölte, hogy a család „nagyon bízik a norvég egészségügyi szolgálatban és a norvég egészségügyi hatóságokban”, és hangsúlyozták a „bizonyított orvosi ismeretek és tudományos kutatások” fontosságát.

Annak egyébként, hogy ezt ennyire kiemelték, csak részben a sámán az oka. Märtha Louise V. Harald király és Szonja királyné első gyermeke (de csak negyedik a sorban a trónörökösök között) és a Vanity Fair cikke alapján mindig is kilógott a családtagjai közül érdeklődésével és nézeteivel. Versenyszerűen lovagolt, jóban volt a nevelőnőivel meg az istállók személyzetével, és állítólag már gyerekként ki tudta olvasni, mit éreznek az emberek valójában.

Märtha Louise a protestáns Norvégiában sokáig nem igazán merte felvállalni, hogy milyen fontos neki a spiritualitás, hogy látnoki képességei vannak és képes az angyalokkal beszélgetni.

Inkább elbújni szeretett volna az emberek elől, akik furcsának tartották.