Mi történt az első ecuadori gólnál, amit elsőre mindenki szabályosnak látott?

5 perc telt el a világbajnokságból, és már érvénytelenítettek egy elsőre szabályosnak tűnő gólt Katar ellen. Úgy tűnik, hogy cipőorrnyi les volt.

Mi történt az első ecuadori gólnál, amit elsőre mindenki szabályosnak látott?

Pocsékul kezdte a világbajnokságot a tornán házigazdaként részt Katar Ecuador ellen. Az ötödik percben egy felívelt labdánál kétszer is mellé ugrott a katari kapus, Szaad al-Sib, különösen a második volt mókás mozdulat. A labdát Torres szerezte meg, középre adta, az ecuadoriak legjobbja, Valencia pedig befejelte a labdát.

Teljesen szabályosnak tűnt a gólt, azért VAR-oztak, majd óriási meglepetésre nem adták meg a gólt. A bíró lest mutatott, senki nem értette, hogy miért. Végül meglett a megoldás.

Amikor a kapus bénázott, Estrada fejjel tette tovább a labdát. És ebben a pillanatban egyetlen cipőorral lesen volt az egyik ecuadori, mert a kapus mögött volt.

Mindez a hivatalos VAR-magyarázatban - 8 perccel később - így nézett ki.

Végül ez sem mentette meg a kapott góltól Katart. A 16. percben Valencia elvitte a labdát a kapus mellett, de nem tudta tovább vinni, mert Szaad al-Sib elkapta a lábát. A piros sem lett volna túlzás, de sárgával megúszta a kapus. A 11-est viszont megkapta Ecuador, Valencia berúgta.

A 33. percben már 2-0-ra vezet Ecudador, Valencia duplázott. Ez egyébként sokkal inkább tűnt lesnek, mint a meg nem adott gól.